Voor wie?

Kinderen:
Voor kinderen is het ideaal om van jonge leeftijd (6-7 jaar) gescreend te worden. De voet is zich dan vol op aan het ontwikkelen en zo kunnen we vroegtijdig bepaalde afwijkingen van het 'normale' herkennen. Zo kunnen we de voet begeleiden naar een optimalere voetstand. Deze correcties uitten zich het best tussen de 6-14 jaar, omdat de voet dan nog soepel is en er nog veel kraakbeen aanwezig is.

(top)- sporters:
Sport gerelateerde blessures zijn vandaag meer en meer aanwezig. Dit kan komen door verscheidene factoren, maar het fout bewegen van bepaalde lichaamsdelen (voet tot lage rug) kan hier ook zeker een oorzaak van zijn. Daarom is het voor mij niet alleen van belang dat de klacht behandeld wordt, maar dat we ook de oorzaak achterhalen van het probleem.
Hier wordt dan ook een uitgebreide biomechanische- en loopanalyse uitgevoerd om te achterhalen waar er eventuele afwijkende factoren liggen.
Dit kunnen we gaan oplossen met een podologische zool die onder andere de voetfunctie optimaliseerd en en zo ook bovenliggende problematiek gaat aanpakken.

Volwassenen en ouderen:
Ook bij het ouder worden komen er verschillende klachten naar boven omdat de voet soms geleidelijk kan vervormen bij het ouder worden. De meeste voorkomende problemen zijn lage rugklachten of doorgezakte voorvoeten. Een drukmeting kan hierbij inzicht verschaffen en een podologische zool kan de stand en de druk optimaliseren.

Diabetespatiënten:
Diabetes type 2 patiënten hebben per jaar 2x recht op een screening/behandeling bij een podoloog. Hierdoor is er ook een extra opvolging om eventuele wonden te voorkomen aan de voeten. Bij deze screening kijken we naar de doorbloeding, het gevoel in de voeten en eventuele drukplekken. Na deze screening stellen we een op maat gemaakt behandelplan op.

Contact:
Email: koen.eelen@paradocs.be

Runeasi Borginsole hyperlink. Facebook hyperlink, podologie feetbackInstragram logo, podologie feetback hyperlink.